Autolening berekenen

Een autolening is een manier om een auto aan te schaffen, zonder dat je daar op dit moment de financiële middelen voor hebt. Bij een autolening leen je geld, specifiek voor het kopen van een auto. Dit geld moet natuurlijk weer terugbetaald worden, maar doordat je dit in termijnen kunt doen, is het kopen van een auto op deze manier voor veel mensen beter te behappen dan wanneer er in één keer een groot bedrag betaald moet worden. Bij het afsluiten van een autolening is het echter wel belangrijk om goed na te denken over de auto die je wil kopen. Is de auto het wel waard om een lening af te sluiten? Kan je ook geld lenen voor een tweedehands auto? En wat is de waarde van je auto eigenlijk? Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt achterhalen.

Wat is de waarde van mijn auto?

Om een passende autolening te kunnen afsluiten, is het belangrijk dat je weet hoeveel je auto waard is. Als je weet wat de waarde van je auto is, weet je zeker dat je niet te veel of te weinig geld leent. Dit geldt ook in het geval van geld lenen voor een tweedehands auto. Ook bij een tweedehands auto moet je de waarde van de auto achterhalen, want tweedehands auto’s kunnen erg verschillen in waarde. De waarde van een auto kan je eenvoudig achterhalen via een online tool, waarbij je informatie over de auto in kwestie invoert. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het bouwjaar van de auto, aan het merk van de auto, het aantal deuren dat de auto heeft, het kenteken van de auto, enzovoorts. Het systeem gaat vervolgens voor jou aan de slag om te achterhalen wat de auto op dit moment waard is. Deze berekening wordt gedaan op basis van informatie van het RDW (de Rijksdienst voor het Wegverkeer) en is daarom altijd betrouwbaar.

Hoe weet ik zeker dat het afsluiten van een autolening verstandig is?

Als je een autolening wil afsluiten, moet je wel zeker weten dat de auto het waard is om een lening af te sluiten. Je wil tenslotte geen autolening afsluiten voor een auto waar van alles mis mee blijkt te zijn. Om dit soort situaties te voorkomen, kan je een RDW kentekencheck doen. Bij zo’n kentekencheck voer je het kenteken van de auto in op de website van RDWCheck.nl. Het RDW gaat vervolgens een aantal gegevens controleren, zoals de registratie van de auto (staat de auto niet als gestolen geregistreerd?), hoeveel eigenaren de auto heeft, het bouwjaar van de auto en nog veel meer. Op basis van deze informatie kan je controleren of de informatie van de verkoper overeenkomt met de informatie die het RDW over dit voertuig heeft. Zo weet je ook snel of de auto het waard is om een autolening af te sluiten. Een RDW kentekencheck is gratis en is absoluut de moeite waard!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *