Je schulden terugbetalen in zes eenvoudige stappen

Ga je een lening of minilening, neem je een creditcard of koop je een product op afbetaling, dan zitten hier altijd schulden aan vast. Dit is niet erg, maar wel als je jouw schulden niet (op tijd) terug kunt betalen. Betaal je jouw schulden niet (op tijd) terug, dan worden de schulden namelijk alleen maar hoger en kom je verder in de problemen.

Heb jij op dit moment te maken met schulden en wil je jouw schulden zo snel mogelijk terugbetalen, zodat je weer in een gezonde financiƫle situatie terecht komt? Lees dan in het uitgebreide stappenplan in dit artikel hoe je dit snel, gemakkelijk en zonder enige problemen kunt doen.

Stappenplan: in zes stappen je schulden terugbetalen

Hoe sneller je jouw schulden terugbetaalt, hoe lager de kosten van jouw schulden worden. Volg je onderstaande zes stappen, dan kun je jouw schulden zo snel mogelijk terugbetalen:

  1. Maak een overzicht van alle inkomsten, uitgaven en schulden. Heb je een overzicht, dan kun je aan de slag met het maken van een actieplan om je schulden terug te betalen.
  2. Bereken hoeveel er maandelijks overblijft van de maandelijkse inkomsten om de schulden mee af te betalen. Geef je zelf niet te veel vrijheid om boodschappen te doen, leuke dingen te organiseren met de kinderen en uit eten te gaan, want het afbetalen van de schulden heeft prioriteit.
  3. Vertel mensen in je omgeving over je schulden, zodat ze weten waar je mee bezig bent en je misschien kunnen helpen om je schulden sneller terug te betalen. Niet zo zeer door geld te geven, maar door tips te geven.
  4. Verkoop een deel van je inboedel. Niet alles, maar de spullen die je niet meer nodig hebt en die je misschien geld op kunnen leveren.
  5. Betaal eerst de schulden terug die de hoogste prioriteit hebben, zoals de kosten van je huisvesting en je zorgkosten.
  6. Maak een overzicht met de schulden die je al betaald hebt, wat je per schuld per maand betaalt om een schuld af te lossen en de schulden die je nog moet betalen. Iedere keer als je iets hebt betaald, werk je het overzicht weer bij.

Hoe lang het uiteindelijk duurt voor je jouw schulden hebt terugbetaald, is uiteraard afhankelijk van het bedrag dat je open hebt staan aan schulden. Gebruik je bovenstaand stappenplan, dan weet je in ieder geval zeker dat je de schulden zo snel mogelijk aflost.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *